Gastsprekers bij belangstellendenkring

Iedereen is welkom

  Begin september is in de parochie Amersfoort opnieuw een belangstellendenkring van start gegaan, bedoeld om nader kennis te maken met de Oud-katholieke kerk of om kennis op te frissen. Voor de komende drie keren zijn hiervoor speciaal mensen uitgenodigd met een eigen deskundigheid.
Woensdag 29 oktober
Altijd al willen weten hoe dat nu toch zit met die eenzame Oud-katholieke Kerk van Nederland en hoe zij haar plaats vond in de internationale en oecumenische wereld door de tijd heen? Bisschop A.J. Glazemaker vertelt hierover.
Woensdag 26 november
Geen onderwerp is voor Oud-katholieken zo smaakmakend als de liturgie. Iedereen heeft er wel een mening over. Een deskundige en humoristische kijk van dr. Koenraad Ouwens. “wat hij niet van liturgie weet, is niet de moeite waard”.
Woensdag 14 januari 2009
Zo dichtbij en toch zo onbekend: de geschiedenis van katholiek Amersfoort met speciale aandacht voor “Joris op ’t Zand”. Wie kan daar beter over vertellen dan pastoor Wietse van der Velde, die een boek in voorbereiding heeft over “onze geschiedenis”.

Vanwege de komst van deze gasten, nodigen wij graag allen uit die hiervoor belangstelling hebben.U hoeft zich niet op te geven en bent welkom! De avonden worden gehouden in de Joriszaal en beginnen om half acht.