In Via Sacra:

uniek concert vlak voor Pasen

Een bijzonder concert, waarbij de bekende ‘kruiswegstaties’ bijna tot leven komen. De gezamenlijke r.k.-parochies van Amersfoort presenteren In Via Sacra, met  Nederlandstalige poprock van Nobuts, die de bezoeker op indringende wijze betrekt bij de kruisweg.

Al honderden jaren hangen ze stil aan de muur: de 14 afbeeldingen die samen de ‘kruisweg’ van Christus uitbeelden. Van de ter dood veroordeling (statie1) tot de graflegging (statie14).

 
Elk jaar lopen gelovigen op Goede Vrijdag deze kruisweg en staan dan stil bij elke statie. Om na te denken, te bidden, stil te zijn.In het In Via Sacra-concert staat de band Nobuts stil bij iedere statie met muziek, tekst en grootbeeld projectie. Het concert is een mix van popmuziek, theater en liturgie.

In de week voor Pasen is het concert te zien, te horen en te voelen. In Via Sacra wordt op woensdag 19 maart uitgevoerd in de H. Kruiskerk aan de Liendertseweg 48 in Amersfoort en begint om 20.15 uur. De entreeprijs is 4 euro (opbrengst Vastenaktie). Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar.

Informatie of reserveren:  inviasacra@tele2.nl  of kijk op  www.nobuts.nl