Kerkbalans nieuwe stijl

Onder het motto “Een kerk is van blijvende waarde” is de actie Kerkbalans 2008 van start gegaan. Tot 27 januari worden alle parochianen benaderd voor de jaarlijkse bijdrage in 2008. De bijdrage wordt gelijk verdeeld over de parochie en over de landelijke kerk, en is bestemd om het kerkenwerk mogelijk te maken.

 

Een kerk kost geld. De gebouwen en het orgel hebben onderhoud nodig, installaties worden onderhouden of vernieuwd. Pastores moeten leven. Er worden reiskosten gemaakt. Hosties, wijn, kaarsen, bloemen en koffie, alles kost geld. Daarbij komen de kosten van energie en de maatregelen die de overheid stelt op het gebied van brandveiligheid.

Niet alleen de parochie heeft geld nodig. Een groot aantal taken van de kerkelijke organisatie wordt uitgevoerd door de landelijke kerk. De parochies kunnen niet zonder de landelijke kerk en dragen bij.

De Oud-katholieke  kerk is een kerk die het waard is om ook in de toekomst kerk te zijn, om samen te kunnen vieren, te bidden en met elkaar in gesprek te zijn.Kerkbalans, daar geef je voor, dat is van Blijvende Waarde.

Bron: De Oud-Katholiek januari 2008