Klaas Veltman in 2de kastanjeconcert

In de Oud-Katholieke Kerk aan ’t Zand 13 worden in september drie “kastanje” concerten georganiseerd, waarbij het 10 jaar geleden gerestaureerde Gernorgel een centrale plaats inneemt.

Na Eveline Jansen en Barbara Wijker die vorige week de reeks starten is het vrijdag 19 september  de beurt aan Klaas Veltman. Veltman, organist van de Lutherse Kerk te Rotterdam brengt, naast werken voor orgelsolo, samen met het Luthers Kerkmuziekensemble uit Rotterdam kerkmuziek ten gehore uit de 16e en 17e eeuw. Waaronder werken van Purcell en Buxtehude. Het ensemble wordt tevens begeleid door strijkers.
De aanvangstijd is 20.00 uur en kaarten zijn voor € 7,50 te krijgen voor aanvang in de kerk. Dit is inclusief een programmaboekje en een glas wijn na afloop.

Eveline Jansen en Barbara Wijker openden op vrijdag 12 september een nieuwe reeks kastanjeconcerten. De organiste Eveline Jansen en de fluitiste Barbara Wijker spelen muziek van Bach, Gluck, Mozart e.a. welke ook op hun CD te beluisteren zijn.  
Vrijdag 26 september is het de beurt aan Amersfoortse musici: Chris Bragg, organist van de Bergkerk, begeleidt de bekende Marjon Strijk (sopraan) en Bas Ramselaar (bas) in werken van 20e eeuwse componisten, zoals H.Andriessen, B.Bartelink en Albert de Klerk. Een kwaliteitsvol concert dat begint om 20.00 uur. Ook voor deze concerten is de entree 7,50 euro, en ook inclusief het programmaboekje en een glas wijn.