Op reis naar Taizé


Ben je 15 jaar of ouder, ga dan met ons mee naar Taizé. Taizé ligt in Frankrijk, in het zuiden van Bourgondië. Daar stichtte frere Roger in 1940 een internationale gemeenschap De broeders hebben zich voor het leven verbonden om materiële en geestelijke goederen te delen en in eenvoud te leven.
 
  Nu telt de gemeenschap van Taizé een honderdtal broeders uit verschillende christelijke tradities, afkomstig uit meer dan vijfentwintig landen. Vanaf eind jaren vijftig vonden duizenden jongeren uit vele landen de weg naar Taizé. Het hele jaar door nemen jongeren uit alle Europese landen, maar ook uit andere werelddelen, deel aan ontmoetingen
Van zondag tot de volgende zondag wordt iedereen uitgenodigdom een week lang mee te doen aan het gemeenschappelijk levensritme. Met de broeders kom je drie keer per dag samen voor het gebed. Met mensen uit andere landen neem je deel aan de ontmoetingen, de maaltijden, de gespreksgroepen en een aantal praktische zaken.
Praktische informatie:
Op 16 april is er om 20.00 uur een informatieavond in de Joriszaal van de Oud-katholieke kerk, Bolderstraat 2 Amersfoort. Je kunt dan kennis maken met de leiding en we gaan een DVD kijken over Taizé. Je kunt dan al je vragen stellen en natuurlijk zijn ook je ouders welkom.
De reis begint op vrijdagavond 11 juli om 18.00 uur. We maken dan eerst kennis, eten samen en houden een korte viering. De volgende ochtend vertrekken we in alle vroegte naar Taizé.
Zondag 19 juli komen we weer terug in Nederland.
De kosten zullen tussen de € 100,- en € 160,- zijn. De reis is voor jongeren van 15 t/m 25 jaar.
Meld je aan bij Angela Berben, angela.berben@casema.nl