Op weg naar Kerst

 

Hier vindt u een selectie van concerten en muziekvoorstellingen die te bezoeken zijn tijdens de Advent in Amersfoort. Om u te inspireren en vast in de stemming te komen voor het Kerstfeest.  
Stichting Theatergroep Punt/Tejaterthuis met Madonna’s Man
Een muzikale voorstelling waar God, Jozef en Maria terugkijken op  het leven van Jezus en in het bijzonder op de invloed van deze man op hun eigen overlevering. 18 april in het jaar voor Christus. Een belangrijke datum, want Maria wordt zwanger, en haar zoon zal de wereld veranderen. Het zou beter gaan met de wereld en de mensen die haar bewonen. Nu, 2008 jaar later, komen Maria, Jozef en God elkaar tegen. Ze hebben het er nog eens over. Over het ideaal dat ze voor ogen stond, de offers die ze brachten en of het allemaal wel zin had. Een gesprek tussen mensen van vlees en bloed die in de loop der eeuwen iconen zijn geworden van hoop op een betere wereld. Maar wat is hun verhaal…Regie door Howard van Dodemont.
Tejaterthuis, Nieuwstraat 17
zo 7 dec. 14.30 uur, do 11 dec. 20.30 uur, wo 17 dec. 14.00 uur,
Prijs: € 10.00 info: reserveren via
infotejaterthuis@casema.nl of tel. 033-4632134
  Soli Deo Gloria zingt bij de kerststallen
Elk jaar komen er van over de hele wereld kerststallen naar de St. Anfriduskerk die ten toon gesteld worden voor publiek. Deze avond geeft Soli Deo Gloria, onder leiding van Peter den Ouden een concert om een passende sfeer te creëren bij de kerststallen.
St. Anfriduskerk
wo 10 dec, 18.45 – 19.30 uur
Prijs: toegangsprijs kerstallen
Kersconcert Nederlands Bach Ensemble
HetNederlands Bach Ensemble onder leiding van Krijn Koetsveld viert haar 25-jarige bestaan natuurlijk met muziek van Johann Sebastiaan Bach. Bij dit concert voeren ze het Magnificat en Cantate BWV 21 ‘Ich hatte viel Bekümmernis’
 
van J.S. Bach uit. Het ensemble heeft de medewerking van de solisten: Keren Motseri (sopraan), Peter de Groot (altus), Marco van Klundert (tenor) en Matthew Baker (bas).
St. Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
za 13 dec, 20.15 uur
Prijs: € 25,00 (CJP/Pas65 € 21,00. prijzen incl. koffie/thee)
Info: www.nederlandsbachensemble.nl
tel.  023-5270494 
Leger des Heils met volkskerstzangdienst
Het Leger des Heils organiseert ook dit jaar weer een volkskerstzangdienst. In deze dienst is veel ruimte voor het meezingen van bekende en minder bekende kerstliederen. Dit concert verleent het Chr. Gem. Zangkoor ‘Voices of Liberty’ uit Nijkerk medewerking dat onder leiding staat van Frederiek Kamphuis. De ‘Amersterdam West Band’ van het Leger des Heils onder leiding van kapelmeester Henk Dijkstra zorgt voor de begeleiding van samenzang en de solisten Ester Rinsma (sopraan) en Walther Deubel (tenor). De algehele leiding en overdenking is in handen van Lt. Kol. P. Kerkhoven. Kinderen kunnen in de binnenstad een kleurplaat krijgen en die kan voor kerst in de brievenbus van het Leger des Heils gedaan worden. zaterdag 27 dec. worden de winnaars bekend gemaakt.
St. Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
zo 14 dec, 15.00 uur
Prijs: gratis
info: 033 – 2456418
  Kerst met Sjofar
Interkerkelijk koor Sjofar onder leiding van André Rave geeft een kerstconcert. Tijdens dit concert zal naast kerstrepertoire ook ruimte zijn voor andere nummers en samenhang. Sjofar wordt begeleid op piano en dwarsfluit. De toegang is gratis. Bent u een liefhebber van koormuziek, in een kerststemming, dan bent u van harte uitgenodigd. Het programma zal ongeveer anderhalf uur duren.
De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59
di. 16 dec. 20.00 uur Prijs: gratis
Kerstviering met senioren van Amersfoort door het Leger des Heils
Samen met de ouderen van Amersfoort wordt er een afwisselend programma geboden met samenzang, muziek, kinderzang, kerstverhaal, de gebruikelijke hapjes en drankjes en voor elke aanwezige een kerstattentie. Deze kerstviering heeft de medewerking van de Regionale Salvation Brassband uit Apeldoorn en een kinderkoor. Het staat onderleiding van Majoor D. J. Verhulst. De toegang is vrij maar u dient in het bezit te zijn van een entreekaart die afgehaald kan worden op 3,4 en 11.12 december in de Kledingwinkel Leger des Heils, Soesterweg 91 tussen 10.00 en 12.00 uur.
Congrescentrum ‘De Eenhoorn’
wo 17 dec, 14.00 uur
info:  033-2456418 
Kiwanis Amersfoort geeft kerstconcert
Stichting Kiwanis Amersfoort organiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van de St. Joriskerk een concert. St. Joriskamerkoor treedt op met een kerstconcert met als leidraad door het programma heen, de mis van Franz Liszt. Daarnaast voeren zij werken uit van onder andere Di Lasso, Kodaly, Strategier, Poulenc, Bruckner en Andriessen. Het koor staat onder leiding van Bas Ramselaar en heeft de medewerking van organist Chris Bragg. De opbrengst van het concert wordt besteed aan de opvang van minder bedeelde kinderen in Roemenië.
St. Joriskerk, Hof 1
vr 19 dec, 20.00 uur
Prijs: € 19,50
info: www.kiwanisamersfoort.nl 
Klein Amersfoortskoor geeft Kerstconcert
Het Klein Amersfoortskoor geeft een kerstconcert en voert onder andere werken uit van Arvo Pärt het Sieben Magnificat-Antiphonen en van Herman Strategier het Cantica pro tempore natali. Het instrumentaal intermezzo wordt verzorgd door Kamal Hors op ud.
Oud-Katholieke Kerk Joris op’t Zand, ’t Zand 13
vr 19 dec. 19.30 en 21.30 uur
Prijs: € 7,50
info: reserveren via 033-4622615 
Kerst aan de Eem
Voor het tweede jaar organiseert Kerst aan de Eem een onvergetelijk kerstevenement. Met ongeveer 100 koorleden, solisten en bandleden uit Amersfoort en omgeving, wordt een programma gepresenteerd dat bestaat uit bekende en onbekende kerstnummers. Onder leiding van drie dirigenten studeren zij gedurende 10 tot 12 weken een veelzijdig repertoire in, variërend van traditioneel tot populair. Op deze avond wordt er een professioneel resultaat uitgevoerd en is niet alleen interessant voor liefhebbers van koorzang maar is een heerlijke avond uit voor iedereen die van de Kerstsfeer houdt. Kom luisteren en geniet!
De Flint
za 20 dec, 20.00 uur
Prijs: € 13,50
info: reserveren:
wil.voorn@zonnet.nl of 033-4638750 
Kerstzangavond Chr. Gem. koor Canatate Deo
Zoals elk jaar organiseert het Chr. Gemengd Koor Cantate Deo onder leiding van Peter Eilander een kerstconcert. Voor dit concert hebben ze samenwerking gezocht met het Chr. Regionaal Koor “Voices” dat onder leiding staat van Jan Quinthus Zwart. Ds. A. Baas verzorgt de meditatie. Het orgel wordt bespeeld door Henk van der maten.
St. Joriskerk, Hof 1
za 20 dec, 19.45 uur
Prijs: € 5,–; kinderen t/m 12 jr. gratis
Info:
www.cantatedeo.nl
On-Y-Chante zingt Kerstoratorium van Camille Saint-Saëns
Het Amersfoort-Noord koor On-Y-Chante voert het Kerstoratorium van Saint-Saëns uit. Tevens worden er de muziekstukken Magnificat van Henkdrik Andriessen en de psalmen 1 en 4 van Grieg ten gehore gebracht. Het koor zal begeleid worden door het professionele orkest Herman Strategier. Daarnaast werken er verschillende solisten mee en zal organist Bauke Reitsma ook een deel van de begeleiding voor zijn rekening nemen. De Amersfoortse harpiste Judith Jamin, begeleid door het Herman Strategier orkest, zal twee dansen van C. Debussy spelen, namelijk: Danse sacree en Danse profane. De algehele leiding is in handen van dirigent Norien Siemons.
Voorverkoop: van Hooren en Hees muziekhandel, Festivo, De Kragge(kattenbroek)
Kerkgebouw ‘De Kandelaar’ Heiligenbergerweg 64
za 20 dec, 20.00 uur
Prijs: € 12,50 (incl. programmaboekje)
info:  033 – 4806432,
dinclans@xs4all.nl
Kerstconcert Amersfoorts Mannenkoor en Dameskoor Allégresse
Zoals de laatste jaren een traditie is geworden organiseert het Amersfoorts Mannenkoor een sfeervol Kerstconcert op de laatste zondag voor de kerstdagen. Naast het mannenkoor zal een deel van het programma worden ingevuld door het dameskoor Allégresse, maar ook zullen beide koren gezamenlijk optreden. Paul Michèl Tijssen heeft de regie in handen. Het orgel en de vleugel worden bespeeld door Martin Lorijn. Bij de samenzang zullen nog twee trompettisten hun medewerking verlenen. Ook het traditionele glaasje glühwien zal niet ontbreken.
St. Franciscus Xaveriuskerk,   ’t Zand 29
zo 21 dec, 14.30 uur
Prijs: zie
www.amersfoortsmannenkoor.nl
Kerstuitvoering van Martyria
Kerstuitvoering door het grote koor Martyria onder leiding van Oene Hofman met medewerking van organist Jaap Zwart.
De Brugkerk
di. 23 dec, 20.00 uur
Prijs: € 5,00 (kinderen € 3,00)
Kerstnachtdienst bij het Leger des Heils
In de kerstnacht wordt bij het Leger des Heils een kerstnachtdienst gehouden die dit jaar geleid zal worden door Commissioner R Schurink en mevrouw Schurink-Rietdijk. Deze dienst heeft de medewerking van het blazersensemble van de brassband ‘Veluwe Brass’ en het zangkoor van het Leger de Heils in Amersfoort. Na afloop van de bijeenkomst zullen kerstliederen gezongen worden op de bruggen van het Havik.
Gebouw Leger des Heils, Havik 27
wo 24 dec, 22.30 uur
Prijs: gratisinfo:  033-2456418
Sylvesterconcert door AJO
Het AJO Jeugdsymfonieorkest houdt haar traditionele Sylvesterconcert, waarbij u naast op mooie muziek ook op warme chocolademelk en oliebollen wordt onthaald. Voor het muziekprogramma is gekozen: Moon Boy van Morris Kliphuis, het 1e pianoconcert van Franz Liszt met solist Hannes Minnaar en de 7de symfonie van Antonin Dvorak. Dit feestelijke concert is bedoeld voor jong en oud. Het orkest staat onder leiding van Rolf Buijs.
St. Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
za 27 dec, 14.30 uur
Prijs: € 10,–, jongeren, studenten € 6,–
Info:
www.ajosymphonic.nl 

Voor nog meer concerten kunt u hier terecht.