PetitSoli tijdens Open Monumentendag

zaterdag 13 september

Op zaterdag 13 september is het weer Open Monumentendag.Het landelijk thema van deze dag luidt: “sporen”. Het ligt voor de hand dat op deze dag veel aandacht wordt besteed aan archeologie en bouwhistorie en juist in Amersfoort is op deze terreinen de afgelopen jaren veel onderzoek verricht. Toch opent ook onze kerk, evenals veel andere kerken in Amersfoort, haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur voor iedereen die eens een kijkje nemen wil.  
Ook zal dan het boekje “Koken met Joris op ’t Zand” te koop zijn. Een kookboekje vol recepten van parochianen, waarvan de opbrengst bestemd is voor het jaarproject van de diaconale werkgroep, de voedselbank in Amersfoort. De drukkosten van het 112 pagina’s tellende boekje werden door sponsoren gedekt en de verkoopprijs van 15 euro komt geheel ten goede aan de voedselbank.
In het kader van de Dag van de Amateurkunst vind er om 15.45 uur een concert plaats van kleinkoor PetitSoli. Dit koor is een integraal onderdeel van oratoriumvereniging Soli Deo Gloria. PetitSoli heeft een eigen liedrepertoire variërend van renaissance tot musical. Het koor staat onder leiding van dirigent Peter den Ouden. De toegang is vrij.