1e Vastenmaaltijd gehouden op 3 maart jl.

Op 3 maart werd de eerste van drie vastenmaaltijden gehouden in de Joriszaal, welke georganiseerd zijn door de diaconale werkgroepen van onze Rooms-katholieke buurparochie en onze eigen parochie. Thema van deze avond was: ouderen en zieken. Tijdens deze avonden wordt stilgestaan bij hen, die getroffen zijn door ziekte of door voortschrijdende ouderdom niet meer datgene kunnen doen, dan zij graag zouden willen.

 

 

 

Van de aanwezigen werd dan ook een bijdrage gevraagd, niet alleen in de kosten van de maaltijd,  maar ook een gift ten behoeve van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Deze voor velen bekende vrijwilligersorganisatie kan mede dankzij giften enige verlichting en vreugde brengen aan mensen, die dit behoeven.

Het was heel plezierig, dat in totaal 27 personen aanwezig waren van de Rooms-katholieke parochie van de Heilige Franciscus Xaverius en van onze eigen parochie.

Gebeden, gezangen en een verhaal vormden het spirituele onderdeel van de maaltijd, om de aanwezigen op de weg naar Pasen te inspireren en te bemoedigen. Het was ook een avond, waarin de ontmoeting met de ander centraal stond. Fijn, dat we zo met elkaar deze verbondenheid kunnen ervaren.

Nieuwsgierig geworden? De volgende vastenmaaltijden vinden plaats op 24 maart en 7 april.

U bent van harte welkom!