Middagconcert 25 februari

Zin om je onder te dompelen in Engelse sferen? Genieten van prachtige muziek van o.a. Elgar, Quilter en Vaughan Williams? Kom dan naar de concerten van Jitske Kuiper en pianiste Ineke Opstal op 25 februari en 4 maart!

Voor het eerst in lange tijd, waarin Jitske o.a. een kind gekregen heeft en verhuisd is naar Amersfoort, gaat zij weer concerten geven! Maar in die lange periode heeft ze bepaald niet stil gezeten en haar veel verder ontwikkeld als zangeres. Ze heeft de barok en de luit nu achter haar gelaten en komt terug met pianiste Ineke Opstal.

We brengen een volledig Engels programma met liederen en een paar pianostukken van bekende componisten als Elgar, Vaughan Williams, Quilter en Britten, maar ook maar liefst 5 werken van de in Nederland (ten onrechte!) vrij onbekende Michael Head (1900-1976). De liederen zijn gegroepeerd aan de hand van thema’s als melancholie, (verlangen naar) de dood, genieten van de natuur en uiteraard liefde. In veel liederen wordt de schoonheid van de Engelse natuur uitgebreid bezongen.

We voeren dit programma twee maal uit, één keer in Amsterdam en één keer in Amersfoort.
Hopelijk tot ziens bij één van de concerten!

Zaterdag 25 februari, 16.00 uur, Oud-Katholieke Kerk St. Joris op ’t Zand, ’t Zand 13, Amersfoort

Zaterdag 4 maart, 15.30 uur Oud-Katholieke Kerk, Ruysdaelstraat 37, Amsterdam

Entree: vrijwillige bijdrage na afloop.

Klassiek zangles bij Jitske Kuiper in Amersfoort (zangdocentamersfoort.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *