Nacht van de Literatuur

Op zaterdag 18 maart vindt in Amersfoort de achtste Nacht van de Literatuur plaats. Na twee bescheiden Corona-edities (2021 en 2022) is er nu weer sprake van een grootschalig festival, met activiteiten in maar liefst tien verschillende locaties in en rond het Eemhuis.

De Nacht van de Literatuur wordt gehouden tijdens de 88ste Boekenweek met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’. Raoul de Jong heeft het verzoek gekregen om op basis van dit thema het Boekenweekessay te schrijven. Zijn essay ‘Boto Banja’ verschijnt op 10 maart; hij beschrijft hierin een zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers. Raoul komt naar Amersfoort en zal optreden in de Oud-Katholieke Kerk aan ’t Zand.

Ook Judith Koelemeijer treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur. Zij wordt door Onno Blom geïnterviewd in de Bibliotheek Eemland over haar meest recente biografie ‘Etty Hillesum –Het verhaal van haar leven’.  De bevlogen Joodse schrijfster Etty Hillesum schreef een oorlogsdagboek, besloot niet onder te duiken, werd gedeporteerd en in 1943 op 29-jarige leeftijd in Auschwitz vermoord.

Om zoveel mogelijk interviews en activiteiten te kunnen bijwonen, bieden we verschillende tickets aan. Met een passe-partout kun je bij iedere tijdronde een keuze maken voor een interview. Je bezoekt dan een activiteit die start om 20.00 uur, 21.15 uur en 22.30 uur. Wie je bezoekt, kun je op de avond zelf bepalen, maar als de gekozen zaal vol is, zijn er nog volop alternatieven.
Wil je uitsluitend kiezen voor één activiteit? Koop dan een rondeticket. Dat kan voor de verschillende tijdsloten en het geeft ook de mogelijkheid op de avond zelf nog definitief te bepalen.

Nacht van de Literatuur – Nacht van de Literatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *