Diversiteitsweek 2023

Vanochtend was pastoor Rudolf Scheltinga aanwezig bij de opening van de Diversiteitsweek in Amersfoort . Een week van 4 t/m 11 oktober 2023. Aandacht & ruimte voor iedereen ongeacht herkomst, gender, beperking of maatschappelijke status.

Goede toespraken van onder andere Bernice Calmes -directeur Art 1 Midden Nederland, wethouder Micheline Paffen-Zeenni en Niels Veenhuijzen – directeur/bestuurder van Scholen in de Kunst.

Dit jaar staat de Diversiteitsweek in het teken van 175 jaar Grondwet in Nederland. De grondwet beschermt ieder mens, ongeacht rang, stand, geaardheid, geloof of achtergrond. Iedereen mag er zijn en meedoen!

De grondwet vieren we, net als diversiteit, die nog steeds niet vanzelfsprekend is. Daar getuigen de tekeningen van die door Oekraïense kinderen en jongvolwassenen zijn gemaakt, en ook de kleurige figuren op de muur van kinderen uit Liendert. Geen mens is gelijk, maar we zijn allemaal gelijkwaardig. Laten we daarom ook zo omgaan met elkaar!

Het geheel werd omlijst met koffie/thee en kleurrijk gebakje, met boeiende gesprekken én met een heerlijke lunch ter afsluiting van deze bijeenkomst.

Muziek werd er ook gemaakt, ritmisch om op mee te bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *