Help Kijani weer opbouwen!

UPDATE 2/8: de familie laat weten geraakt te zijn door ’t vele support vanuit de parochie Amersfoort! Dank!

Voor de familie Verhey: Maarten en José en hun kinderen Mats en Fee wil ik jullie, vrienden, familie, kennissen, oude collega’s of buren en iedereen die hen of het prachtige Kijani bezocht heeft, om hulp vragen. In de nacht van 8 op 9 juli ging Kijani grotendeels in vlammen op, nadat een brand vanuit de buren oversloeg naar het mooie, maar licht ontvlambare restaurantdak. Zo schrijft Talitha Verhey aan het kerkbestuur.

Op de eerste zondag in juni was ’t hele gezin van Grete en Emile Verhey, met al hun kinderen en kleinkinderen samen in onze parochiekerk van Amersfoort om feest te vieren. Nú treft één van hun kinderen deze ramp.

In 2019 emigreerden Maarten en José met hun kinderen naar Zanzibar. Na twee jaar keihard werken, toverden ze een stuk strand om tot het schitterende Kijani Beach. Een paradijselijke plek, een fijn thuis voor Mats en Fee en een duurzaam bedrijf dat door hechte samenwerking bijdroeg aan de levens van 40 vaste lokale medewerkers. Dit alles is verwoest door de brand. Hun huis en al hun spullen en kleren liggen volledig in as, samen met het restaurant, de werkplaats, de opslag en de ruimtes voor de Masai. Hierdoor is er ook geen elektra en stromend water meer. Hun leven ligt, zoals ze zelf zeggen, ‘in puin’.

Een paar foto’s van Kijani na de brand:

Het liefste zou ik ze met eigen handen gaan helpen met ruimen en bouwen, maar ze zitten te ver weg voor praktische ondersteuning. En omdat zelf om hulp vragen niet altijd makkelijk is, wil ik via GoFundMe actie ondernemen en samen met jullie Maarten, José, Mats en Fee een financiële steun in de rug geven. De verzekering vergoedt maar een klein deel van de schade en het is de vraag wanneer dat uitgekeerd wordt. Maar alle beetjes helpen en met elkaar kunnen we veel bereiken! Met onze hulp kunnen zij zo snel mogelijk starten met de wederopbouw en allereerst weer stroom en water gaan aanleggen om het leven op het terrein mogelijk te maken. Met onze hulp kunnen ze een begin maken met de bouw van een nieuw huis en een restaurant, kunnen Mats en Fee dat fijne thuis terugkrijgen, kunnen ze zorg dragen voor hun medewerkers en uiteindelijk weer inkomsten gaan genereren. Met onze hulp kunnen ze hun leven opnieuw op gaan bouwen.

Je kunt zelf invullen welk bedrag je zou willen doneren, alles is welkom! Via deze pagina komt je donatie veilig terecht bij Maarten en José en ik ben natuurlijk beschikbaar voor vragen en/of meer informatie. Ook het doorsturen van deze actie aan anderen, helpt ze enorm. Heel erg veel dank alvast!

Lees hier meer https://gofund.me/970e7445

Een donatie kan ook via de bankrekening van de parochie IBAN NL62 INGB 0000 4437 46