Voorbereidingen zomerkampen 2024 gestart!

In het weekend van 10-11 november 2023 kwam de kampleiding van de OK Jeugdkampen weer bij elkaar in Fort Penningsveer in Haarlemmerliede voor het eerste kampleidersweekend. Tijdens dit weekend zijn de voorbereidingen gestart voor de zomerkampen van 2024.

Wat we dan zoal doen is het volgende:

Ten eerste verwelkomen we de nieuwe kampleiding. Dit jaar is dat Thimo de Rijk. Hij stelt zich aan het einde van dit bericht even voor met een terugblik op het ZAKamp van afgelopen zomer.

We maken de verdeling van de leiding. Wie gaat er mee op landkamp en wie gaat er mee op ZAKamp?
We doen een belronde. Hierin bellen we deelnemers of hun ouders, die de afgelopen jaren zijn meegeweest, met de vraag of zij/hun kind komend jaar ook weer meegaat op kamp en of ze zich willen aanmelden. We doen een grote brainstormsessie voor de invulling van het programma met allemaal leuke activiteiten en we verdelen de voorbereiding van die activiteiten over de leiding. We kunnen nu al verklappen, het wordt weer fantastisch! En we maken een themafoto!!

Dus we blijven oproepen! Ga je met ons mee kamperen in de jungle van 20-27 juli 2024? Kom je mee op safari naar het nieuwe kampterrein; De Roerdomp in Westelbeers? Meld je dan aan via www.okjeugdkampen.nl/event
(Landkamp 8-14 jaar, ZAKamp 15-19 jaar)

Groetjes van de Kampleiding

Ik ben Thimo de Rijk (op de foto in de gele polo met pet en stofzuigerstang). Ik ben 18 jaar oud, ik kom uit De Meern en ik ben in september gestart met de studie Bos- en Natuurbeheer aan de universiteit in Wageningen. Ik ben dit jaar nieuw als leiding bij de Oud-Katholieke jeugdkampen. Zelf ben ik 9 jaar meegeweest op kamp als kampkind. Hier heb ik geweldige herinneringen aan en zo heb ik goede vriendschappen opgebouwd tijdens deze zomerweken. Dit was voor mij de beste week van het jaar, hier keek ik altijd naar uit in de vakantie. Net zoals afgelopen jaar, het ZAKamp 2023. Dat was erg geslaagd en we hebben weer hele toffe dingen gedaan zoals een prachtige boswandeling in de vroege ochtend om dieren te spotten op de Mookerheide, survivallen, bijlwerpen en een eigen actiefilm maken. Ook hebben wij een vossenjacht, een speurtocht door Den Bosch, kanoën, silent disco, knutselen, een cursus van de politie over cybercrime en uiteraard kampvuur met gezellige spelletjes gedaan. Daarnaast hebben wij op kamp een Oud-Katholieke middag met jongerenpastoor Thelma gehad waarin lastige en mooie gesprekken gevoerd konden worden. Al deze dingen maakten het kamp weer zeer geslaagd voor mij. Ik heb heel erg veel zin om nu leiding te zijn op landkamp en ik ben ook heel enthousiast over het Superkamp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *