Presentatie CD Barbara Wijker en Eveline M. Jansen

  In een, tot de laatste plaats toe gevulde kerk, vond vrijdag 4 juli jl. de presentatie plaats van de cd die Eveline Jansen, organiste van de Kathedrale kerk van Ste Gertrudis in Utrecht, en Barbara Wijker, arts en fluitiste, dit voorjaar in Zwitserland opnamen.
 

 

Hieraan voorafgaand gaven de dames
uiteraard een klein concert waarbij zij
werken speelden die ook op de CD te
vinden zijn.

De CD, met daarop o.a. werken van J.S. Bach, werd opgenomen in Zwitserland, in de St Martins kerk in Magden en in de Kloosterkerk van Olsberg. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan de aartsbisschop van Utrecht, Mgr Joris Vercammen. In zijn dankwoord noemde de bisschop het “een echte Unie van Utrecht CD”, aangezien de beide dames tot twee verschillende Oud-Katholieke kerken behoren. Op 6 september zal de presentatie in Zwitserland plaatsvinden tijdens een concert in de Kloosterkerk van Olsberg, waarbij de CD zal worden aangeboden aan bisschop Frits-René Muller van Zwitserland.  
   
Op Vrijdag 12 september spelen Eveline Jansen en Barbara Wijker opnieuw in Amersfoort, dan in het kader van de kastanjeconcerten. Dit concert begint om 20.00 uur en toegangskaarten kosten €7,50.
Ook op Open Monumentendag, zaterdag 13 september kunt u hen beluisteren
11.30 uur: Oud-Katholieke Kathedraal te Utrecht
13.30 uur: Grote of N.H. Torenpleinkerk te Vleuten
16.00 uur: Grote of N.H. Bargarakerk te Culenborg
De CD is verkrijgbaar in de kerk voor €15,-.

Bestellen kan ook door het bedrag over te maken op gironummer 1736695, ten name van E.M. Jansen te Utrecht, onder vermelding van CD Eveline en Barbara.