Entree in Amersfoort

Een boekenplankje voor Entree, dé ontmoetingsplek in de wijk

We collecteren in de meimaand voor de Amersfoortse stichting Entree, een bijzondere ontmoetingsplek in de wijk Randenbroek.

Meer dan tachtig (!) vrijwilligers bieden ondersteuning: in taal- en naaigroepen, en ook één op één door samen met een bezoeker een boek te lezen, of een kind te begeleiden bij het schoolwerk. Deze vrijwilligers komen niet alleen iets brengen, ze ontvangen ook iets: ze ontmoeten mensen met wie ze anders niet snel in contact zouden komen én dat geldt ook andersom voor de bezoekers van Entree die elkaar en ook de vrijwilligers ontmoeten. Er ontstaat wat je noemt ‘verbinding’.

Entree wil een aantal boeken aanschaffen die geschreven zijn voor volwassenen maar dan wel in  eenvoudige taal om zo de taalcursisten aan te moedigen om na de taallessen te blijven lezen.  

Met onze collectes helpen we bij de aanschaf van dat ‘plankje’ boeken. Op zondag 9 juni zal een coördinator van Entree bij de koffie wat meer komen vertellen over Entree.  Wil je nu alvast meer weten:  www.entree.jouwweb.nl. Je kunt ook, als je eens in de buurt bent, binnenlopen bij Entree: Haydnstraat 26 A in Amersfoort.

Henriëtte, Henk Jan en Lydia

                                                  Giften zijn van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *