Publicaties


 

 

Maria Nu, Het Mirakel van Amersfoort

Het spirituele leven van de stad Amersfoort is 
eeuwenlang sterk getekend door twee heiligen: Maria de moeder van Jezus en Sint Joris die de draak versloeg. Maar ook het stadsbeeld is bepaald door de Joriskerk op de Hof en de Onze Lieve Vrouwentoren.

Nog steeds wordt de skyline van de stad gedomineerd door de rijzige toren, die in de wandeling ten onrechte vaak als Lange Jan wordt aangeduid.
In de Oud-Katholieke kerk van de H. Georgius/St. Joris op ’t Zand komen beide heiligen samen. De parochie is de katholieke voortzetting van de oorspronkelijke Jorisparochie, die na de Reformatie de grote kerk moest verlaten. De patroonheilige ging dan ook mee.
In dezelfde kerk zijn ook de restanten aanwezig van het eenvoudige pijpaarden beeldje dat in de 15e eeuw tot allerlei wonderen aanleiding gaf. Dat leidde tot de bloei van pelgrimstochten naar Amersfoort met de bijbehorende welvaart en zelfs tot de bouw van de O.L.V. toren.
Prijs €2,- exc. verzendkosten te bestellen via het kerkbestuur.

 

PDF PDF Print

Webshop van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland

Welkom in de webshop van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Hier kunt u uw keuze maken voor boeken, brochures e.d. en voor het (nog) bescheiden aanbod multimedia.