Vrijwilligersavond

Een aantal jaren terug al weer hielden een vrijwilligersavond. Het doel hiervan is deze groep belangrijke personen op zo’n avond extra in het zonnetje te zetten. Bijna 40 vrijwilligers, inclusief partners waren van de partij.

Het kerkbestuur had besloten een Keltische avond te houden, waarop een verhalenverteller iets liet zien van de Keltische (Ierse) verhalenwereld en spiritualiteit. De Keltische spiritualiteit staat de laatste tijd nogal in de belangstelling.

Zo was er een verhaal over de ketellapper van Tamlacht, over de koning die een heer was en over de koningin van de ketellappers. Dit bleken fantasierijke Keltische sprookjes met een verrassende wending. Ook werden er verhalen verteld, die meer spiritueel van aard waren. In “De kist met het geheim” en “De tuinman” komt een thema aan de orde dat centraal staat in de Keltische spiritualiteit, nl. Gods aanwezigheid in de natuur.

Verder werd de avond muzikaal omlijst door Emile op de piano, Theo op de accordeon en Angela, die haar zangtalenten ten beste gaf.
Na afsluiting van het programma was het tijd voor napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

 En last but not least had een parochiaan bedacht als blijk van waardering de aanwezige leden van het kerkbestuur te verrassen met een bos bloemen. Hoewel dit uiteraard niet de opzet van een dergelijke avond is, voelde het kerkbestuur zich hiermee zeer in haar nopjes.