Sint Joris op ‘t Zand

 Sint Joris op ‘t Zand

  Het boek handelt over de Oud-Katholieken en de ontwikkeling van hun kerk van 1723 tot heden, waarbij tevens de interne kerkrechterlijke en theologische meningsverschillen, die destijds tot de breuk met de Rooms-Katholieken hebben geleid, uitgebreid aan de orde komen.
Een inleidend hoofdstuk over de geschiedenis van de Oud-Katholieke Kerk in vogelvlucht en afsluitend een kennismaking met haar leer, liturgie en leven, maken dit boek interessant voor een brede lezerskring .
Tevens bevat het boek een uitgebreide beschrijving van de lotgevallen van de parochie van Sint Joris op´t Zand en het Oud-katholiek Seminarie. Dit alles ingekaderd in de geschiedenis van de stad Amersfoort
De auteur was van 1984 tot 1993 pastoor van de Oud-katholieke parochie in Amersfoort. Momenteel is hij pastoor van ‘s Gravenhage en Delft en docent kerkgeschiedenis aan het Oud-Katholiek Seminarie verbonden aan de Universiteit van Utrecht.
Het boek telt 288 pagina’s en is genaaid gebonden geheel in kleur.
Het is uitgegeven bij Bekking & Blitz, Amersfoort en kan voor 29,90 (excl. verzendkosten) besteld worden bij het kerkbestuur.